De Muzieknote

Opvouwbare e bike

Een handig en snel beschikbaar transporteermiddel kan als een absolute “must” worden gezien tegenwoordig en raak je soms maar niet uitgekeken op de verschillende mogelijkheden die er aangeboden worden.

Elk van ze richt zich meestal op een specifieke doelgroep, maar is er misschien geen veelzijdigere manier van transport te vinden dan de opvouwbare e bike. Er kunnen daarom zo met gemak 5 voordelen opgenoemd worden die de elektrische vouwfiets te bieden heeft.

Trapondersteuning voor minder persoonlijke energie

Bij veelvuldig gebruik van de opvouwbare e bike en over langere afstanden kost de fiets voor sommigen teveel aan persoonlijke energie. In dat geval is een elektrische vouwfiets een uitkomst.

Bij de elektrische vouwfiets moet, evenals bij de gewone fiets, wel worden getrapt maar zorgt een motortje (in het voorwiel of achterwiel gebouwd) voor trapondersteuning. Dezelfde afstand wordt daardoor met veel minder energie overbrugd en ook bij tegenwind is de trapondersteuning een zeer welkome hulp.

Sneller dan de meeste wielrijders

De elektrische vouwfiets doet niet onder voor de gewone elektrische fiets en heeft dezelfde actieradius en dezelfde maximale snelheid. De actieradius van een elektrische fiets is mede afhankelijk van het gebruik van de trapondersteuning en bedraagt gewoonlijk ongeveer vijftig kilometer voordat de accu weer moet worden opgeladen.

De snelheid die in de maximale stand kan worden bereikt is ongeveer vijfentwintig kilometer per uur wat sneller is dan de meeste wielrijders zonder trapondersteuning halen.