De Muzieknote

Kan ik als particulier ook een incassobureau inschakelen?

U kunt als particulier ook een incasso opdracht bij ons indienen. Uw vordering incasseren wij op basis van no cure no pay. Dat houdt in dat wanneer er niets wordt geïncasseerd u ons ook niets hoeft te betalen. Bij uw debiteur (de tegenpartij) brengen wij incassokosten in rekening.

Hoe werkt het inschakelen van jullie incassobureau?

Uw vordering bij ons indienen is vrij eenvoudig. Allereerst maakt u een online account aan en daarna kunt u uw incasso opdracht direct online indienen. Zodra wij uw opdracht ontvangen, gaat uw vaste behandelaar daar direct mee aan de slag.

Vervolgens schrijven wij uw debiteur aan. Uw debiteur wordt door ons indien nodig meerdere malen benaderd, zowel schriftelijk (post / e-mail) als telefonisch. Ons streven is uiteraard om uw vordering zo snel mogelijk betaald te krijgen. Wordt er niet betaald dan zal geprobeerd worden de oorzaak te achterhalen. Als een (redelijke) betalingsregeling de oplossing is dan treffen we deze en uiteraard houden we dan in de gaten of deze nageleefd wordt.

Uw betaling in het minnelijke traject, dat wil zeggen zonder tussenkomst van de rechter, voor elkaar krijgen is ons streven. Gezien de kosten van procederen is dit voor alle partijen beter. Maar mocht uw debiteur niet mee willen werken dan kunnen we, als u dat wilt, ook een gang naar de rechter voor u regelen, van A tot Z.

Bron: Invorderingsbedrijf