De Muzieknote

Waarom werken in de bouw?

Er bestaan veel vooroordelen over werken in de bouwsector. Het is vuil werk, te veel van hetzelfde, of alleen zwaar werk voor spierbundels. Kloppen die verhalen, of is het allemaal wat overdreven?

Wij denken: vooral dat laatste. Ook de Confederatie Bouw publiceerde recent de volgende 6 redenen waarom je juist wél zou kiezen voor een job in de bouwsector

1. Je eigen bouwwerken bewonderen

Wie werkt in de bouwsector, passeert geregeld de resultaten van zijn/haar eigen werk. Het is ook erg leuk om achteraf trots te kunnen zeggen dat jij en jouw team hebben meegewerkt aan deze of gene constructie.

2. Technologische vernieuwingen

De bouwsector speelt mee aan de top van technologische vernieuwingen. Je hebt dus veel kans dat je kan meewerken aan nieuwe productieprocessen, het verbeteren van software, ontwikkelen van robots, uitvoeren met nieuwe bouwmethoden, virtueel bouwen met 3D en BIM…

3. Kansen voor mannen en vrouwen

Natuurlijk werken er nog meer mannen in de bouw. Maar toch groeit het aantal vrouwen zienderogen. Zij horen er helemaal bij. Expertise en capaciteiten tellen meer dan geslacht, afkomst of taal. Het is niet de ruwe sector die velen verwachten.

4. Zelfstandig werken

De bouwsector is een ideale sector voor mensen die graag zelfstandig werken, en verantwoordelijkheid opnemen. “Heel wat van onze mensen werken vandaag op de werf en niet op kantoor. Hierdoor zullen ze de grote baas niet zien. Wel genieten ze autonomie, en kunnen ze zelfstandig aan hun projecten werken”, zegt een manager van een bouwgroep.

5. Samenwerken in team

Veel bouwbedrijven zijn familiebedrijven. Hun werknemers zijn de trots en het kapitaal van het bedrijf. Mensen die er werken weten dat het warme organisaties zijn waarin iedereen zich sterk betrokken voelt. “Er hangt iets in de lucht wat mensen samenbrengt”, horen we vaak.

6. Goed verdienen

Mensen in de bouw werken hard én verdienen goed hun boterham dankzij goede arbeids- en loonsvoorwaarden met sterke CAO’s. Niet enkel binnen de bedrijven zijn er veel kansen, ook voor vaklui die als zelfstandige hun eigen bedrijf runnen. Dankzij de vele mogelijkheden om op te klimmen, kan je je loon flink zien groeien.

https://eminentgroep.nl/vacatures